Γενικά

Υδατική διασπορά σωματιδίων διοξειδίου του τιτανίου. Έχει αναπτυχθεί για τη δημιουργία υπέρλεπτων - αόρατων επικαλύψεων, σε ανόργανες, κυρίως, επιφάνειες. Τα υποστρώματα που έχουν επεξεργαστεί με photoclean® M-T εμφανίζουν ιδιότητες αυτοκαθαρισμού, ενώ υπό την επίδραση του φωτός γίνονται υπερυδρόφιλα

 

Ενδείξεις

Το προϊόν είναι κατάλληλο για:

 • Μάρμαρο (αγυάλιστο)
 • Κεραμικά πλακίδια
 • Φυσική πέτρα

 

maxilaraki_photo_mtΤεχνικά χαρακτηριστικά

(μετά την ανάμιξη των συστατικών)

 • Εμφάνιση:  Διαφανές υπόλευκο υγρό
 • Οσμή:  Άοσμο
 • Πυκνότητα:  Περίπου 1,0 kg/lt.

 

Κατανάλωση

Κατά μέσο όρο, 150 gr. ανά τετραγωνικό μέτρο (m2) - ανάλογα πάντα με την απορροφητικότητα και το είδος του υποστρώματος.

 

ΣυσκευασίαPHOTOCLEAN MT2

Διατίθεται σε συσκευασίες των 500 και 1000 ml καθώς και σε μεγαλύτερα δοχεία κατόπιν παραγγελίας.

Οι ποσότητες αναφέρονται στο υλικό που προκύπτει μετά την ανάμιξη.

 

Διάρκεια ζωής και αποθήκευση

Εφόσον το προϊόν δεν εκτίθεται σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ 5 και 35 βαθμών Κελσίου, διατηρείται σφραγισμένο στη συσκευασία του, έως και 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

Μετά το άνοιγμα και την ανάμιξη των συστατικών του, πρέπει να καταναλωθεί εντός 15 - 20 ημερών.

 

Tρόπος εφαρμογής προϊόντος

 • Η συσκευασία του photoclean®M-T, αποτελείται από δύο επιμέρους συστατικά. Πριν από τη χρήση αδειάζουμε το μικρό φιαλίδιο, στο μεγαλύτερο μπουκάλι και ανακινούμε έντονα το περιεχόμενο. Το υλικό που προκύπτει, είναι πλέον έτοιμο προς χρήση.
 • Οι επιφάνειες στις οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το προϊόν, πρέπει να είναι καθαρές από σκόνη, λίπη και διάφορα υπολείμματα. Συνιστάται επιμελής καθαρισμός και τρίψιμο, (όπου αυτό είναι απαραίτητο), με ταυτόχρονη απομάκρυνση των υπολειμμάτων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κοινά καθαριστικά προϊόντα, με την προϋπόθεση να ξεπλυθούν καλά. Η επιφάνεια θα πρέπει πριν την εφαρμογή, να είναι στεγνή.

 • Η καταλληλότερη μέθοδος εφαρμογής, για μεγάλες επιφάνειες, είναι ο ψεκασμός με πιστόλι χαμηλής πίεσης (HVLP). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πινέλο, ή βούρτσα. Είναι πολύ σημαντικό, ο εξοπλισμός να είναι καθαρός και χωρίς υπολείμματα υλικού από προηγούμενη χρήση. Σε πορώδεις επιφάνειες, εφαρμόζεται τόσο υλικό μέχρι να ποτίσουν.
 • Σε μη πορώδεις επιφάνειες, το πλεονάζον υλικό, πρέπει να απλώνεται καλά, ώστε να εξασφαλίζεται η ομοιομορφία της επίστρωσης. Εάν κριθεί απαραίτητο, ένα δεύτερο πέρασμα, μπορεί να γίνει αφού στεγνώσει το πρώτο.
 • Η επιφάνεια αφήνεται να στεγνώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Καλό θα είναι να διατηρούνται στεγνές, για μία εβδομάδα, οπότε και σταθεροποιείται πλήρως η επικάλυψη.
 • Το προϊόν πρέπει να ανακινείται τακτικά κατά τη χρήση του.

 

* Σημείωση

Σε σκουρόχρωμα υποστρώματα, προκαλείται χρωματική μεταβολή. Επομένως είναι απαραίτητη μια δοκιμή σε μικρό κομμάτι, ώστε να διαπιστωθεί εάν η μεταβολή είναι σε ανεκτά επίπεδα.


Παρατηρήσεις

 • Οι επιφάνειες που έχουν επεξεργαστεί με photoclean® M-T, έχουν ταυτόχρονα, την ικανότητα να καθαρίζουν και τον αέρα που έρχεται σε επαφή με αυτές, από πλήθος ρύπων και μικροοργανισμών.
 • Οι επικαλύψεις είναι ανθεκτικές στην UV ακτινοβολία, (για την ακρίβεια απορροφούν μέρος αυτής για να λειτουργήσουν), έτσι η σταθερότητα τους είναι εγγυημένη για μεγάλες χρονικές περιόδους, έως και 15 έτη.

dimokritos4

Τα υλικά της NanoWin ΕΠΕ  είναι καταχωρημένα στο Γενικό Χημείο του Ελληνικού Κράτους και επιπλέον, έχουν υποστεί ελέγχους & δοκιμές από:

    * Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. – ¨ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ¨ -
    * ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
    * Υπουργείο Υ.ΜΕ.ΔΙ., (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ. Δ.Ε.)                            (από τις Δ/νσεις Τεχνικού Ελέγχου Υλικών)

    pyrforos2

 

green_umbrellagreen_leaf_transgreen_housegreen_recycle

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το γενικό  Τιμοκατάλογο των προϊόντων της σειράς photoclean (αρχείο pdf)


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « photoclean C-S photoclean T-B »
©2011-2012 M&F Nano ΕΠΕ
Ο δικτυακός τόπος αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την Enterprise Software & Consulting