Γενικά

Υδατική διασπορά διοξειδίου του τιτανίου, για τη δημιουργία υπέρλεπτων - αόρατων επικαλύψεων, σε επιφάνειες από μπετόν, σοβά, τσιμέντο κλπ. Οι επιφάνειες που έχουν επεξεργαστεί με photoclean® C-S, εμφανίζουν ιδιότητες αυτοκαθαρισμού, ενώ υπό την επίδραση του φωτός γίνονται υπερυδρόφιλες.Ταυτόχρονα παρέχουν προστασία από την UV ακτινοβολία.

Ενδείξεις

Το προϊόν, είναι κατάλληλο για:

 • Μπετόν
 • Σοβά
 • Προϊόντα τσιμέντου όπως
 • Κράσπεδα
 • Κυβόλιθοι
 • Πλάκες πεζοδρομίου, κλπ.


macxilaraki_photo_csΤεχνικά χαρακτηριστικά

(μετά την ανάμιξη των συστατικών)

 • Εμφάνιση:   Διαφανές υπόλευκο υγρό
 • Οσμή:          Άοσμο
 • Πυκνότητα: Περίπου 1,0 kg/lt.

 

Κατανάλωση

Κατά μέσο όρο, 250 gr. ανά τετραγωνικό μέτρο (m2) - ανάλογα πάντα με την απορροφητικότητα και το είδος του υποστρώματος.

ΣυσκευασίαPHOTOCLEAN CS2

Διατίθεται σε συσκευασίες των 500 και 1000ml καθώς και σε μεγαλύτερα δοχεία, κατόπιν παραγγελίας

Οι ποσότητες αναφέρονται στο υλικό που προκύπτει μετά την ανάμιξη.

 

 

Διάρκεια ζωής και αποθήκευση

Εφόσον το προϊόν δεν εκτίθεται σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ 5 και 35 βαθμών Κελσίου, διατηρείται σφραγισμένο στη συσκευασία του, έως και 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.Μετά το άνοιγμα και την ανάμιξη των συστατικών του, πρέπει να καταναλωθεί εντός 15 - 20 ημερών.

 

Tρόπος εφαρμογής προϊόντος

 • Η συσκευασία του photoclean® C-S, αποτελείται από δύο επιμέρους συστατικά. Πριν από τη χρήση αδειάζουμε το μικρό φιαλίδιο, στο μεγαλύτερο μπουκάλι και ανακινούμε έντονα το περιεχόμενο. Το υλικό που προκύπτει, είναι πλέον έτοιμο προς χρήση
 • Οι επιφάνειες στις οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το προϊόν, πρέπει να είναι καθαρές από σκόνη, λίπη και διάφορα υπολείμματα. Συνιστάται επιμελής καθαρισμός και τρίψιμο, (όπου αυτό είναι απαραίτητο), με ταυτόχρονη απομάκρυνση των υπολειμμάτων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κοινά καθαριστικά προϊόντα, με την προϋπόθεση να ξεπλυθούν καλά. Η επιφάνεια θα πρέπει πριν την εφαρμογή, να είναι στεγνή.
 • Η καταλληλότερη μέθοδος εφαρμογής, για μεγάλες επιφάνειες, είναι ο ψεκασμός με πιστόλι χαμηλής πίεσης (HVLP). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πινέλο, ή βούρτσα. Είναι πολύ σημαντικό, ο εξοπλισμός να είναι καθαρός και χωρίς υπολείμματα υλικού από προηγούμενη χρήση. Για μικρότερες επιφάνειες, η απλή συσκευή ψεκασμού της συσκευασίας δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται τόσο υλικό μέχρι να ποτίσουν οι επιφάνειες. Εάν κριθεί απαραίτητο, ένα δεύτερο πέρασμα, μπορεί να γίνει αφού στεγνώσει το πρώτο
 • Η επιφάνεια αφήνεται να στεγνώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Καλό θα είναι να διατηρείται στεγνή, για μία εβδομάδα, οπότε και σταθεροποιείται πλήρως η επικάλυψη.
 • Το προϊόν πρέπει να ανακινείται τακτικά κατά τη χρήση του.

 

Σημείωση

Σε σκουρόχρωμα υποστρώματα, προκαλείται χρωματική μεταβολή. Επομένως είναι απαραίτητη μια δοκιμή σε μικρό κομμάτι, ώστε να διαπιστωθεί εάν η μεταβολή είναι σε ανεκτά επίπεδα.

 

Παρατηρήσεις

 • Οι επιφάνειες που έχουν επεξεργαστεί με photoclean® C-S, έχουν ταυτόχρονα, την ικανότητα να καθαρίζουν και τον αέρα που έρχεται σε επαφή με αυτές, από πλήθος ρύπων και μικροοργανισμών.
 • Οι επικαλύψεις είναι ανθεκτικές στην UV ακτινοβολία, (για την ακρίβεια απορροφούν μέρος αυτής για να λειτουργήσουν), έτσι η σταθερότητα τους είναι εγγυημένη για μεγάλες χρονικές περιόδους, έως και 15 έτη.

 

dimokritos4

Τα υλικά της NanoWin ΕΠΕ  είναι καταχωρημένα στο Γενικό Χημείο του Ελληνικού Κράτους και επιπλέον, έχουν υποστεί ελέγχους & δοκιμές από:

    * Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. – ¨ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ¨ -
    * ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
    * Υπουργείο Υ.ΜΕ.ΔΙ., (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ. Δ.Ε.)                            (από τις Δ/νσεις Τεχνικού Ελέγχου Υλικών)

    pyrforos2

 

green_umbrellagreen_leaf_transgreen_housegreen_recycle

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το γενικό Τιμοκατάλογο των προϊόντων της σειράς photoclean (αρχείο pdf)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « photoclean Glass photoclean M-T »
©2011-2012 M&F Nano ΕΠΕ
Ο δικτυακός τόπος αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την Enterprise Software & Consulting