Γενικά

Υδατικό γαλάκτωμα οργανοπυριτικών ενώσεων, για την υδατοστεγάνωση της μάζας των τσιμεντοειδών κονιαμάτων. Τα ενεργά συστατικά του γαλακτώματος, αντιδρούν με τους κόκκους του τσιμέντου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των κονιαμάτων ή του μπετόν, δημιουργώντας μια υδρόφοβη τελική μάζα. Το τελικό προϊόν, (αρμοί, σκυρόδεμα, σοβάς) δεν επιτρέπει τη διέλευση του νερού μέσω της τριχοειδούς απορρόφησης. Έτσι ενδείκνυται για πρόληψη της ανοδικής υγρασίας ή αρνητικών πιέσεων νερού, κυρίως σε νέες οικοδομές.

Ενδείξεις

Το MprooF® add, είναι κατάλληλο για:

 • Κονίαμα, (λάσπη) για τοιχοποιία από τούβλα ή πέτρα
 • Κονίαμα προϊόντων τσιμέντου όπως κυβόλιθοι, πλάκες πεζοδρομίου, κράσπεδα, τσιμεντόλιθοι κλπ
 • Κονίαμα (λάσπη) Σοβά, τσιμεντοειδών επιχρισμάτων
 • Μπετόν, κυρίως για τοιχία υπογείων
 • Κονιάματα για αρμούς πλακιδίωνmaxilaraki_add

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Εμφάνιση:  Γαλακτώδες
 • Οσμή:  Ελαφρά χαρακτηριστική οσμή
 • Πυκνότητα:  Περίπου 1,0 kg/lt.

 

Κατανάλωση

Το 1 λίτρο προϊόντος, προορίζεται για 50 κιλά τσιμέντου (1 σακί) .

Συσκευασία

Διατίθεται σε συσκευασίες των 1 lt. & 5 lt καθώς και σε μεγαλύτερες, κατόπιν παραγγελίας.

Διάρκεια ζωής και αποθήκευση

Εφόσον το προϊόν δεν εκτίθεται σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ 5 και 35 βαθμών Κελσίου, διατηρείται στη συσκευασία του, σφραγισμένο, έως και 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής του.

Tρόπος εφαρμογής προϊόντος

Το προϊόν, ενσωματώνεται στο κονίαμα κατά το στάδιο της προσθήκης του νερού. Πιο συγκεκριμένα, η προσθήκη του MprooF® add γίνεται στην αρχική ποσότητα του νερού, ώστε να δουλευτεί – ανακατευτεί με τα αδρανή του κονιάματος και ιδίως με το τσιμέντο. Ακολουθεί πολύ καλή ανάδευση ολόκληρου του μίγματος, με σκοπό την πλήρη διασπορά του MprooF® add, σε όλη τη μάζα του τελικού προϊόντος, (λάσπη).

Παρατηρήσεις

 • Δεν επηρεάζεται η υδρατμοδιαπερατότητα, (αναπνοή), του τελικού στοιχείου, (αρμός, σκυρόδεμα, σοβάς). Έτσι αυτό διατηρεί τη διαπνοή του και η πιθανά εγκλωβισμένη υγρασία, δεν εμποδίζεται να εξέλθει με τη μορφή υδρατμών.
 • Δεδομένου ότι το MprooF® add δρα στο εσωτερικό της δομής, δεν επηρεάζεται από την UV ακτινοβολία και από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Κατά συνέπεια η προκύπτουσα υδροφοβικότητα, είναι μόνιμη.
 • Τριχοειδείς ρωγμές μέχρι και 0,3 mm που προκύπτουν μετά την ξήρανση του κονιάματος, δεν επιτρέπουν τη διέλευση του νερού. Για μεγαλύτερες ρωγμές, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής, (για λόγους που δεν οφείλονται στην προσθήκη του MprooF® add), πρέπει να ακολουθηθεί διαδικασία αποκατάστασης με συμβατικές μεθόδους.

dimokritos4

Τα υλικά της NanoWin ΕΠΕ  είναι καταχωρημένα στο Γενικό Χημείο του Ελληνικού Κράτους και επιπλέον, έχουν υποστεί ελέγχους & δοκιμές από:

    * Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. – ¨ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ¨ -
    * ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
    * Υπουργείο Υ.ΜΕ.ΔΙ., (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ. Δ.Ε.)                            (από τις Δ/νσεις Τεχνικού Ελέγχου Υλικών)

    pyrforos2

 

green_umbrellagreen_leaf_transgreen_housegreen_recycle

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το γενικό τιμοκατάλογο των προϊόντων της σειράς MprooF (αρχείο pdf)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « rep T-B
©2011-2012 M&F Nano ΕΠΕ
Ο δικτυακός τόπος αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την Enterprise Software & Consulting