Τεχνικές Συμβουλές

1. Επιστρώσεις αδιαβροχοποίησης για προστασία και εύκολο -  καθαριζόμενες επιφάνειες

 

Σε περιπτώσεις εξωτερικών χώρων, όπως κήποι, αυλές, μπαλκόνια, βεράντες, επαγγελματικοί χώροι, υπαίθριοι χώροι εστίασης καταστημάτων κλπ, δημιουργούμε επιφάνειες οι οποίες απωθούν το νερό, τα έλαια, και άλλες ουσίες, αποτρέποντας το λέκιασμα της επιφάνειας που δημιουργείται όταν αυτά στεγνώσουν. Έτσι για παράδειγμα όταν πέσει καφές, λάδι κρασί, φαγητό κλπ, δεν απορροφάται από την επιφάνεια και απομακρύνεται εύκολα είτε με ένα πανί είτε με νερό, χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο με βούρτσες και καθαριστικά. Επίσης, το νερό της βροχής δρα σαν φυσικός καθαρισμός. Σημειώνεται ότι η επίστρωση είναι εντελώς αόρατη, ενώ η αρχική επιφάνεια διατηρεί τόσο την αρχική της όψη, όσο και την υφή της. Το βασικότερο στοιχείο, είναι ότι πρόκειται για οικολογικά, τελείως ακίνδυνα υλικά, τα οποία παράλληλα συντελούν στην προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονομώντας νερό και μειώνοντας τη χρήση χημικών καθαριστικών.

Το έργο περιλαμβάνει 2 στάδια:

α) Σχολαστικός καθαρισμός της επιφάνειας,

β) Επίστρωση του κατάλληλου υλικού

Σε καλές καιρικές συνθήκες, η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσα σε μια ημέρα, ενώ σε περιπτώσεις βροχής ή αυξημένης υγρασίας, πρέπει να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο σταδίων, ώστε να “προλάβει” να στεγνώσει η επιφάνεια.

Ο χρόνος “ζωής” αυτής της επικάλυψης είναι από 3 έως 10 χρόνια, και πάντα ανάλογα με τις συνθήκες συντήρησης και χρήσης. Έτσι σε έναν επαγγελματικό χώρο όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση και χρήση, η “φθορά” έρχεται γρηγορότερα από ότι, σε μια αυλή ή ένα κήπο.

Το κόστος της εργασίας, το οποίο είναι αρκετά προσιτό, γίνεται σε συνεννόηση με την εταιρία, αφού φυσικά προηγηθεί δωρεάν επίσκεψη εκπροσώπου μας, στο χώρο του προς εκτέλεση έργου, ώστε να υπάρξει σφαιρική αντίληψη, του αντικειμένου που πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί, μπορεί να προμηθευτεί το υλικό που ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη επιφάνεια και να κάνει την εφαρμογή με δικά του μέσα. Η εταιρία μας σε αυτήν την περίπτωση, παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη, με σαφές ενημερωτικό υλικό και αναλυτικές οδηγίες χρήσης των υλικών της.


2. Επιστρώσεις στεγανοποίησης - υγρομόνωσης

 

Οι εν λόγω επιστρώσεις ενδείκνυνται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εισροή υγρασίας στο εσωτερικό κτιρίων, μέσω του φαινομένου της τριχοειδούς απορρόφησης.

Η επιφάνεια που σφραγίζεται είναι η εξωτερική και πάντα υπό την προϋπόθεση, να μην υπάρχουν εμφανείς ρωγμές άνω των 0,3 mm. Η υπέρλεπτη και αόρατη επικάλυψη, δεν επιτρέπει την είσοδο του νερού στο δομικό στοιχείο, όμως παράλληλα επιτρέπει στο εγκλωβισμένο, μέσα σε αυτό, νερό, να εξέλθει, υπό τη μορφή υδρατμών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής είναι οι ταράτσες από μπετόν, οι αρμοί των πλακοστρώσεων, βεράντες, προσόψεις, παραδοσιακές οικίες από φυσική πέτρα, εμφανή τούβλα κλπ.

Οι επιστρώσεις αυτές, επίσης είναι κατάλληλες για σκιερά και σκοτεινά σημεία, όπου αναπτύσσεται ανεπιθύμητη πρασινάδα ή μούχλα.

Ακόμα πρέπει να τονιστεί ότι επικαλύψεις στεγανοποίησης, βοηθούν σημαντικά στη θερμομονωτική ικανότητα ενός κτιρίου, καθώς τα επεξεργασμένα δομικά στοιχεία, όπως πλάκες, τοίχοι κλπ, διατηρούνται στεγνά. Έτσι, η επιπλέον θερμότητα που απορροφάται τους χειμερινούς μήνες από την εγκλωβισμένη υγρασία των υγρών δομικών στοιχείων που αναφέραμε, χρησιμοποιείται πλέον εξ ολοκλήρου για τη θέρμανση του χώρου, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας, της τάξης άνω του 10%. Ταυτόχρονα, η σχετική υγρασία του εσωτερικού χώρου διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα, εξασφαλίζοντας υγιέστερο περιβάλλον και συνθήκες θερμικής άνεσης.

Ο χρόνος “ζωής” αυτής της επικάλυψης είναι από 5 έως 10 χρόνια, ανάλογα με τις συνθήκες συντήρησης και χρήσης και βέβαια, το είδος της προς επίστρωση επιφάνειας.

Το κόστος της εργασίας, το οποίο και σε αυτή την περίπτωση, είναι αρκετά προσιτό, γίνεται σε συνεννόηση με την εταιρία, αφού φυσικά προηγηθεί δωρεάν επίσκεψη εκπροσώπου μας, στο χώρο του προς εκτέλεση έργου, ώστε να υπάρξει σφαιρική αντίληψη, του αντικειμένου που πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Η εφαρμογή της επίστρωσης μπορεί να γίνει και από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Έτσι η εταιρία μας μπορεί να προμηθεύσει τα κατάλληλα υλικά, αφού προηγηθεί αυτοψία, από εκπρόσωπό μας. Και σε αυτήν την περίπτωση παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη με σαφές ενημερωτικό υλικό και οδηγίες χρήσης όλων των υλικών.


3. Φωτοκαταλυτικές επιστρώσεις, για αυτοκαθαριζόμενες επιφάνειες

 

Πρόκειται για τεχνολογικά προηγμένες επικαλύψεις οι οποίες εφαρμόζονται κυρίως σε εξωτερικές επιφάνειες, που είναι προσβάσιμες στο φως της ημέρας. Αυτό που τις καθιστά ξεχωριστές, είναι το γεγονός ότι οι νέες πλέον, επεξεργασμένες επιφάνειες, με τη βοήθεια του φωτός και συγκεκριμένα της UV ακτινοβολίας, έχουν τη δυνατότητα να αποδομούν οργανικούς κυρίως ρύπους και να τους μετατρέπουν σε αβλαβείς ουσίες, όπως CO2 και H2O. Επιπλέον, δρουν και ως φυσικά φίλτρα για τα επικίνδυνα οξείδια του αζώτου (ΝΟΧ) τα οποία διασπούν και απομακρύνουν από τον ατμοσφαιρικό αέρα που έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια.

 

Εκτός των παραπάνω, επιτυγχάνεται εξαιρετικό αποτέλεσμα ως προς την εμφάνιση των επικαλυμμένων επιφανειών, καθώς η διάσπαση των ρύπων σε συνεργασία με το νερό, το οποίο μπορεί να προέρχεται είτε από τη βροχή είτε από ένα απλό ξέβγαλμα, παρασύρει τα υπολείμματα των ρύπων και αφήνει την επιφάνεια καθαρή.

 

Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό με την πάροδο κάποιων ημερών ή εβδομάδων, και συγκρίνοντας τις δύο επιφάνειες, επεξεργασμένη και μη.

 

Τα φωτοκαταλυτικά υλικά, όπως παρουσιάζεται και στη σχετική παράγραφο προσδίδουν, λόγω της παρουσίας του TiO2 φαινόμενα υδροφιλικότητας, στις επιφάνειες που περιέχονται. Το γεγονός αυτό, τα καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για εφαρμογές σε κάθετα ή κεκλιμένα ως προς το έδαφος υποστρώματα. Οι ρύποι που προσκολλώνται για παράδειγμα σε τζαμαρίες, ηλιακούς συλλέκτες, φωτοβολταϊκά πάνελς, τοίχους, προσόψεις κλπ, παρασύρονται από το νερό, το οποίο δημιουργεί ένα αόρατο φιλμ, και στη συνέχεια, απομακρύνονται τελείως.

 

Οι φωτοκαταλυτικές επιστρώσεις οι οποίες οδηγούν σε αυτοκαθαριζόμενες επιφάνειες, καλύπτουν ευρύτατο φάσμα εφαρμογών όπως:

 

  • Δάπεδα από κεραμικά πλακίδια
  • Μαρμάρινες επιφάνειες
  • Επιφάνειες από τσιμέντο
  • Βεράντες, ταράτσες, κήπους, αυλές.
  • Προσόψεις κτιρίων
  • Χώρους αυξημένων απαιτήσεων υγιεινής, όπως νοσοκομεία, ιατρεία, κουζίνες, τουαλέτες κλπ
  • Εξωτερικές τζαμαρίες, ηλιακούς συλλέκτες, φωτοβολταϊκά κλπ.

 

Ο χρόνος “ζωής” αυτής της επικάλυψης είναι από 3 έως 6 χρόνια, ανάλογα με τις συνθήκες συντήρησης και χρήσης, ως και τις καταπονήσεις που υφίσταται η επεξεργασμένη επιφάνεια.

 

Το κόστος της εργασίας, είναι αρκετά προσιτό, γίνεται σε συνεννόηση με την εταιρία, αφού φυσικά προηγηθεί δωρεάν επίσκεψη εκπροσώπου μας, στο χώρο του προς εκτέλεση έργου, ώστε να υπάρξει σφαιρική αντίληψη, του αντικειμένου που πρόκειται να αντιμετωπιστεί

 

Όπως και στις άλλες περιπτώσεις, η εφαρμογή της επίστρωσης μπορεί να γίνει και από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Η εταιρία μας μπορεί να προμηθεύσει τα κατάλληλα υλικά, και να υποδείξει τον αντίστοιχο εξοπλισμό, αφού προηγουμένως, έχει προηγηθεί αυτοψία. Παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη με σαφές ενημερωτικό υλικό και οδηγίες χρήσης όλων των υλικών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία σας, για όλα τα ανωτέρω, μπορείτε να έρχεστε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία μας, η οποία θα φροντίσει να έρθει σε άμεση επαφή, μαζί σας.
 
©2011-2012 M&F Nano ΕΠΕ
Ο δικτυακός τόπος αναπτύχθηκε και φιλοξενείται από την Enterprise Software & Consulting